CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Digitaal blussen met de Apollo en de Pandora! Volledig op Accu, zonder VR-bril!

20 juli 2023

Je kent het wel: je wilt op locatie bij de klant een realistische oefening uitzetten. Je weet dat je dit kunt bereiken door elk zintuig zo realistisch mogelijk te prikkelen. Er voor te zorgen dat het zo echt mogelijk er uit ziet, klinkt, ruikt én voelt! En als de enscenering dan ook nog interactief is: dan begint het écht ergens op te lijken. Dat zijn die momenten dat je als instructeur écht tevreden kan zijn. Je hebt alle randvoorwaarden voor elkaar om mensen écht wat te leren!

Een compact setje met een groots resultaat

De Pandora is een kleine simulatiebox die alles in zich heeft om een mooie brand of ander incident te ensceneren.  Met Pandora’s Box zet je een complete oefening uit, waarbij veel zintuigen worden geprikkeld. Door middel van 2 krachtige led armaturen, kun je met deze oefendoos allerlei brandsimulaties creëren.

Bij een realistisch vlammenbeeld hoort een realistisch brandgeluid. Uiteraard kan de Pandora daar in voorzien. Daarnaast zit ook het geluid van een vloeistoflekkage, een explosie, een instorting en een gaslek in de doos. Of wat dacht je van de mogelijkheden voor je scenario met het gesnik van een slachtoffer, een huilende baby of hulpgeroep? Je kunt de geluiden tegelijk afspelen en zelfs mixen. Dit allemaal bedienbaar met een tablet of smartphone!

Ook rook op Accu!

De FireWare Cirrus genereert rook en werkt op een batterij. Met een druk op de knop geeft de machine al na 2 seconde opwarmtijd rook. De FireWare Cirrus rookmachine kan tot wel 10 minuten continu rook geven op één acculading. Maar bijvoorbeeld ook 250 pufjes van 10 seconden. Richt de rook op de deksel van Pandora’s Box voor een realistisch brandeffect.

Als je de rookmachine aansluit op Pandora’s Box, kun je deze zelfs op afstand bedienen met je smartphone of tablet. In de kist van de Pandora zit zelfs een speciale opbergruimte voor de Cirrus accu rookmachine. Combineer het oefenmateriaal en maak van de Pandora een autonoom oefenmiddel, waarmee je kunt oefenen in ruimtes zonder stroom.

Apollo LED oefenblussers

Bereid cursisten in iedere oefenomgeving voor op het adequaat handelen bij een beginnende brand met de Apollo LED oefenblusser. De blusstraal van de Apollo LED wordt gesimuleerd met een sterke led lichtstraal. Daarom kun je oefenen op locaties waar normaal gesproken niet of nauwelijks te oefenen valt, of waar geen water, schuim, CO2 of poeder ingezet mag worden.

Met de Apollo LED spreek je ieder zintuig van de cursist zo realistisch mogelijk aan. De oefenblusser voelt als een echte blusser, klinkt als een echte blusser én is op een realistisch gewicht gebracht. De blustijd is even lang als die van een echte blusser en je hoort zelfs het gesis op het te blussen object als je je blussing inzet! Je reset je digitale Apollo blusser binnen 2 seconden voor de volgende cursist!

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de Apollo, Pandora’s box of de Cirrus Accu rookmachine? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent